ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівське обласне управління юстиції надійшло найбільше скарг – Зварич

|

Звільнення начальника обласного управління юстиції Ірини Попович зумовлено тим, що на це управління надійшло найбільше скарг, особлиd, щодо роботи виконавчої служби, зазначив сьогодні під час брифінгу міністр юстиції України Роман Зварич.

Він сказав, що було проведено перевірки діяльності управління і про це складена довідка, з якою він ознайомився. На його думку, там є речі, про які він інформуватиме Генеральну прокуратуру і вона уже вирішуватиме питання про порушення кримінальних справ. Щоправда, Р.Зварич тут же уточнив, що йдеться не про саму Ірину Попович, однак на його думку, це характеризує стан справ в управлінні. Міністр заявив, що пані Попович має повне право оскаржувати його наказ про звільнення, але маючи на руках матеріали довідки, він почуватиметься в суді спокійно.

Водночас стан справ у виконавчій службі Львівщини він охарактеризував як завал. Зрештою, Роман Зварич зізнався, що це найбільша проблема міністерства загалом і його найбільший біль, бо сума, яку мають стягнути за судовими рішеннями сягає 33 мільярдів гривень і за останній рік збільшилися на майже сім мільярдів. „Я зміг поліпшити цей результат тільки на понад 4 мільярди і можна сказати, що це моя незадовільна робота як міністра” – сказав Р.Зварич. Водночас він зазначив, що вже рпийнято закон про виконавчу службу, згідно із яким її виведено з підпорядкування управлінь юстиції і тепер це самостійний підрозділ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *