ОСТАННІ НОВИНИ

Безсмертний привіз до Львова адміністративно-територіальну реформу

|

Сьогодні у Львові відбулося громадське обговорення законопроектів щодо адміністративно-територіальної реформи під проводом “галузевого” віце-прем’єра Романа Безсмертного, міністра юстиції Романа Зварича і за участі керівників області й Львова.

Лобійовані Романом Безсмертним проекти викликали жваву реакцію серед присутніх у залі Палацу культури залізничників. Замість запланованих трьох годин дискусія тривала майже чотири, причім найбільшу активність виявляли представники низової ланки – голови сільських і селищних рад. Один із них навіть пропонував провести експертимент у його селищній раді Жидачівського району і казав, що йому для вирішення усіх проблем треба лише відповідних повноважень. Його колеги заяву про повноваження зустріли оплесками.

Роман Безсмертний заявив, що ці зміни в адміністративно-територіальному устрої потрібні для того, щоби Україна могла адекватно працювати з членами ЄС, зважаючи на свої європейські стремління. Крім того, він переконаний, що така реформа дасть поштовх для політичного та економічного розвитку територій, а відтак і всієї держави.

За словами Р.Безсмертного, він мріє передати весь пакет законів до Верховної Ради восени цього року з тим, щоби упродовж наступного року ці зміни були проголосовані і впроваджені у життя. Одним із головних пунктів він вважає потребу розведення у часі виборів до парламенту і місцевих рад – перші навесні, а другі – восени, щоби уже потім починати новий бюджетний рік з чистої сторінки.

Водночас він сказав, що не бачитиме трагедії, якщо Верховна Рада не затвердить ці зміни – “буде інша Верховна Рада, яка запропонує це зробити”. Крім того він не зміг відповісти на запитання, скільки коштів потрібно на проведення такої реформи. “Немає пророка у своїй вітчизні” – констатував віце-прем’єр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *