ОСТАННІ НОВИНИ

У школах Львівщини викладатимуть „Християнську етику”

|

Депутати Львівської обласної ради прийняли рішення відповідно до якого в 1-11 класах загальноосвітніх навчальних закладів області буде продовжено вивчення предмету „Християнська етика”. Окрім цього вони 53-ма голосами проголосували за звернення з цього приводу до віце-прем’єр-міністра М. Томенка та міністра освіти і науки С. Ніколаєнка.

Рішення облради передбачає, що управління освіти і науки ЛОДА має подати Міністерству оствіти навчальні програми, посібники та підручники на погоження. Також вони мають розробити рекомендації щодо введення елементів програми з „Християнської етики” у дошкільних закладах. У бюджеті на наступний рік має бути передбачено кошти на видання підручників з цього предмету. Відповідно до рішення, Міністерству освіти і науки буде запропоновано створити робочу групу щодо доопрацювання предмету „Етики”, який враховуватиме досвід та зміст „Християнської етики”.


У зверненні зазначено: „Вважаємо, що відродження нашої держави має грунтуватися на фундаменті християнських цінностей. Моральне оздоровлення громадян України тісно пов’язане з вихованням дітей та молоді. Ми розцінюємо, що програма предмету „Етика” не повністю враховує традиції української духовності та культурних надбань”.


„Вважаємо за необхідне і звертаємось до Міністерства освіти і науки України дозволити зберегти викладання, замість предмету „Етика”, предмету „Християнська етика” в загальноосвітніх навчальних закладах області та виходимо з пропозицією щодо створення робочої групи при Міністерстві освіти і науки україни за участю авторів програм та посібників з християнської етики для доопрацювання програми предмету „Етика” з урахуванням досвіду та практики” – наголошено у зверненні. Депутати також звернули увагу Томенка та Ніколаєнка на те, що на їхню думку, програма предмету „Християнська етика” не викликає заперечень і узгоджена всіма діючими конфесіями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *