ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова викрила конвертаційний центр

|

Працівники податкової міліції ДПА у Львівській області виявили організовану злочинну групу, яка займалася конвертацією коштів. До складу злочинного угруповання входило більше 10 осіб і 24 суб’єкти підприємницької діяльності, передає прес-центр ДПА у Львівській області.

Упродовж 2003-2005 років злочинне угруповання займалося незаконним відшкодуванням податку на додану вартість з бюджету та конвертацією безготівкових коштів у готівку, використовуючи свою мережу з суб’єктів підприємницької діяльності. За 2004 рік ці підприємства заявили до відшкодування ПДВ в сумі 39,8 млн. грн., з яких відшкодовано 5,3 млн. грн. Слідство встановило, що з метою ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів злочинці використовували реєстраційні документи, печатки, розрахункові рахунки та реквізити суб’єктів підприємницької діяльності, зареєстрованих у м. Львові.

В офісних приміщеннях та за місцем проживання “конвертаторів” провели обшуки та наклали арешти на видаткову частину рахунків в банківських установах м. Львова. При отриманні в одній з Львівських філій банку вилучили значну суму конвертованих коштів. В головному офісі конвертаційного центру податківці виявили та вилучили первинні бухгалтерські документи підприємств, задіяних в схемі конвертації, оргтехніку, яка використовувалась для ведення фінансово-господарської діяльності, близько 40 печаток підприємств, деякі з яких зняті з державної реєстрації. За місцем проживання одного з конвертаторів вилучили 2 одиниці вогнепальної зброї іноземного виробництва без відповідних дозволів.
Слідство триває. Проводяться заходи з відшкодування завданих державі збитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *