ОСТАННІ НОВИНИ

Політична партія «Пора» стала суб’єктом виборчого права

|

«Нарешті ми домоглися свого – політична партія «Пора» стала суб’єктом виборчого права. Згідно з сьогоднішнім рішенням Печерського суду Києва, Міністерство юстиції України зобов’язане зареєструвати політичну партію «Пора» 24 березням цього року», – повідомив голова Львівського обласного осередку партії «Пора» Андрій Рожнятовський.

«Партія «Пора» була зареєстрована 1 червня 2005 року і не могла брати участь у виборчій кампанії. Це була просто реєстрація політичної партії. Для того, аби бути суб’єктом виборчих перегонів 2006 року, політична партія, згідно з чинним законодавством, має бути зареєстрована не пізніше, ніж за рік до виборів. Тому Печерський суд зобов’язав зареєструвати партію «Пора» 24-м березням», – зазначив Рожнятовський.

За його словами, від сьогодні партія «Пора» почне розгортати усі свої структури, зокрема у Львівській області, і готуватися до виборів 2006 року.

Нагадаємо, що 16 січня громадська організація «Пора 90-х» (так звана «жовта» « «Пора») подала в Міністерство юстиції України документи на реєстрацію її як політичної партії.

22 лютого цього року з Мін’юсту повернули документи про реєстрацію і сказали, що порушено кілька пунктів, які представники організації усунули. Через місяць, 22 березня, з Мін’юсту мала б надійти або аргументована відмова, або лист, де б зазначалося, що ще потрібно 15 днів для додаткової перевірки. Але міністр юстиції Роман Зварич відмовив партії у реєстрації, зсилаюячись на те, що частина підписів – недійсні. У травні після переговорів з активістами «жовтої» «Пори» Р.Зварич спростував інформацію про те, що її члени сфальшували підписи.

Після реєстрації партії 1 червня, її представники подали позов до Печерського районного суду Києва з вимогою відновити порушені права, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *