ОСТАННІ НОВИНИ

Я щасливий, що відбувається історичне примирення – Віктор Ющенко

|

Президент України Віктор Ющенко під час брифінгу у Львові заявив, що чудово розуміє, які вразливі моменти зачіпаються в душах сотень тисяч людей, коли йдеться про польські військові поховання. За його словами, такі речі, які відбуваються сьогодні у Львові, можуть зробити лише великі народи і мудрі нації.

„Цю сторінку в історії обов’язково треба було перегорнути, подивитися в обличчя одні одним і зробити все, щоб минуле не зробило нашу ходу в майбутнє важкою,” – сказав В.Ющенко.

„Я щасливий, що відбувається історичне примирення. Тепер треба працювати разом на майбутнє, а воно для нас європейське і такі кроки є добрими віхами на цьому шляху” – наголосив Президент України.

Окрім цього, Президент України повідомив, що протягом літа-осені планує здійснити до Польщі щонайменше чотири візити. Невиключено, що один з них буде до села Павлокома біля Перемишля, де мають відкрити пам’ятний хрест загиблим українцям. Натомість Президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що це можна зробити до кінця року.

«Сьогодні відбувається історична подія і всі ми, присутні, відчуваєм, що переживаєм її. Польсько-українське поєднання вимагає власне таких масштабних подій» – заявив польський Президент. Він також подякував міській владі Львова і сказав, що знає як непросто їй далося таке рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *