ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак обговорив з міським головою Трускавця проблему водопостачання

|

Учора голова Львівської обласної ради Михайло Сендак, голови постійних депутатських комісій обласної ради Олег Канівець та Роман Гайдучок обговорили проблеми водопостачання Трускавця з міським головою Левом Грицаком. “Проблема водопостачання для Трускавця є найважливішою. Курорт загальнодержавного та міжнародного значення має воду лише чотири години на добу. І ми вважаємо, що цю ситуацію потрібно кардинально змінювати. Тому впродовж трьох років Трускавецька міська рада працювала над розробкою проекту, який дозволить вирішити цю ситуацію”- наголосив Лев Грицак. Про це повідомляє прес-служба облради.

Нагадаємо, що міська рада Трускавця для вирішення проблем водопостачання в місті пропонує залучити інвестора, який би вклав гроші в трускавецький “Водоканал” і тим самим посприяв у вирішенні цієї болючої для трускавчан проблеми. Натомість місто надає інвестору в оренду близько 138 гектарів землі і відсотки в трускавецькому “Водоканалі”. За участю проектного інституту “Львівдіпрокомундбуд” визначено основні напрямки вирішення цього питання та орієнтовні обсяги фінансування.

Як повідомив під час зустрічі директор інституту Микола Одуха, передбачено реконструкцію районного водопроводу для водопостачання міст Дрогобицького району, будівництво нового водопроводу для міста Трускавця та реконструкцію системи водовідведення міста. Інвестором цього проекту виступає ТОВ “Альфа – плюс”. Генеральний директор компанії Ігор Возняк зазначив, що для вирішення проблеми водопостачання Трускавця “Альфа-плюс” здатна викласти 25 млн. доларів. “Цей проект має регіональне значення. Адже якщо пілотний проект в Трускавці матиме успіх, за схожою методикою можна вирішити проблеми водопостачання в інших містах нашої області”, – зазначив І. Возняк.

Наприкінці зустрічі голови постійних депутатських комісій висловили підтримку цьому проекту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *