ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада дала згоду на входження до ВАТ „Клуб професійного футболу „Карпати”

|

Після чотиригодинних дискусій депутати Львівської обласної ради таки дійшли згоди щодо входження до ВАТ „Клуб професійного футболу „Карпати”. Щоправда, наразі лише доручено КП облради „Нерухомість та майно” виступити співзасновником ВАТ з передачею у статутний фонд товариства майна спільної власності територіальних громад області.

Щодо об’єктів, які передадуть у статутний фонд, то депутати наразі згоди не дійшли. Усі зміни до проекту рішення приймалися поіменним голосуванням.

Відповідно до рішення обласної ради, на наступній черговій сесії, яку проводитимуть уже восени, депутати ради затверджуватимуть статут та установчу угоду ВАТ „Клуб професійного футболу „Карпати”. До цього часу КП „Нерухомість та майно” має провести експертну оцінку чотирьох об’єктів, які планують передати у статутний фонд „Карпат”. Зокрема, мають дати оцінку базі відпочинку „Янів”, що в смт. Івано-Франково; будівлі у Львові за адресами Глінки 7, 9; нежитловому приміщенні будинку №14 по вулиці Винниченка та будівлі комплексу учбово-спортивної бази „Спартак”, що у Львові по вулиці Інструментральній, 49.

Проект рішення вже з самого початку викликав у депутатських колах певні застереження. На початку розгляду голова фракції УНП у облраді Галина Юрків наголошувала на тому, що депутати не проти хорошого футболу, але чомусь незважаючи на всі намагання наразі результатів вони не бачать. Ігор Дума взагалі запропонував власникам передати команду в комунальну власність, якщо „власники не в змозі забезпечити команду”. Депутат Віра Байса наголошувала на тому, що наразі немає грошової оцінки тих чотирьох об’єктів, які відповідно до проекту рішення пропонували передати у статутний фонд. Від імені депутатської комісії культури та спорту голова Марія Христинич сказала, що комісія не підтримує цей проект рішення. Присутній на сесії голова ЛОДА Петро Олійник зауважив, що документ „сирий” і його треба доопрацювати. Найбільше застережень голова мав з приводу подальшої долі тих об’єктів, які передають у статутний фонд.

„Це рішення до футбольної команди не має жодного відношення, це виключно комерційний проект” – наголошувала депутат Лариса Федорів. – „Захистом футболу давайте не будемо прикривати деребан майна”.

Генеральний директор „Карпат” Богдан Федоришин наголошував на тому, що сьогодні принципово потрібно вирішити, чи об’єднається ФК з владою чи ні. „Ми хочемо, щоби депутати зробили нам перший крок на зустріч” – наголошував він.

Після перерви доповідач, голова постійної комісії Олег Канівець запропонував депутатам змінений проект рішення, який частково враховув їхні пропозиції та побажання, зокрема у пункті де пропоноване ТзОВ було замінено на ВАТ „Клуб професійного футболу „Карпати”, проте дискусії не вшчухали. 42 депутати під час поіменного голосування погодилися з тим, що змінений проект рішення запропонований О. Канівцем варто взяти за основу. Проте голова фракції УНП Галина Юрків наполягала на тому, аби виключити пункт, який передбачав затвердження об’єктів, які передають у статутний фонд ВАТ, але її пропозицію підтримало замало депутатів. Тож депутати почали голосувати за кожен з об’єктів, проте знову не вдало: вже перший „Спартак” не набрав потрібної кількості голосів. Відтак щодо конкретних об’єктів, які передаватумуть у статутний фонд ВАТ депутати сьогодні визначитися не змогли, очевидно, це вони робитимуть вже восени після того, як буде проведено експертну оцінку цих чотирьох об’єктів, які перебувають у спільній власності територіальних громад області. Тоді ж депутати затверджуватимуть і статут товариства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *