ОСТАННІ НОВИНИ

55 кредитних угод на житло для молодих сімей заключили у минулому році

|

55 кредитних угод заключив протягом минулого року з молодими сім’ями Львівське регіональне відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. За увесь період роботи фонду заключено 263 кредитні угоди, – про це під час прес-конференції повідомив директор Львівського регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Віктор Буряк.

«Звичайно, ця цифра є надто малою у порівнянні з кількістю сімей, які бажають придбати житло. На цей час у нас на обліку для отримання державного кредиту стоїть близько 1 тисяча 500 людей, з них 1 тисяча 100 – львів’яни», – зазначив пан Буряк.

За словами директора Фонду, коштів бюджету для фінансування програми молодіжного кредитування, яка працює з 1998 року, на житло не вистачає. Тому була започаткована програма компенсації відсотків комерційних банків. Спочатку до роботи програми було залучено 5 банків і надано 26 кредитів, залучено близько 2,4 мільйона гривень коштів комерційних банків. «З початку року на 1 червня активізувалася робота за новою програмою і ми вже заключили 25 угод на компенсацію, залучивши 2,7 мільйона гривень коштів комерційних банків», – сказав В.Буряк.

Значним позитивом кредитування є те, що у серпні минулого року було подовжено віковий ценз на кредитування – з 33 років до 35 років, що спричинило збільшення бажаючих отримати кредити на житло.

Торік на кредитування з Держбюджту у Львівській області було виділено 3,6 мільйона гривень. Окрім того, було профінансовано понад 500 тисяч гривень коштом, які повертаються від раніше наданих кредитів. Було залучено кошти і з обласного бюджету – 300 тисяч гривень та міського бюджету Львова – 1мільйон гривень. Цьогоріч з міського бюджету на молодіжне житлове будівництво передбачено також мільйон гривень, з них 200 тисяч гривень вже виділено, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *