ОСТАННІ НОВИНИ

ХДС вшановуватиме Олександра Барвінського урочистою академією

|

Духовно-мистецьку академію „А плід правди сіється творцями миру”, присвячену пам’яті Олександра Барвінського, співавтора українсько-польського порозуміння 1890 року, проводитиме 24 червня о 19 годині в приміщенні Палацу культури учнівської молоді (пл. Петрушевича,2) Християнсько-соціальний клуб ім. Олександра Барвінського, про це повідомила прес-служба ЛОО ХДС.

Академію приурочено до приїзду до Львова Президентів України і Польщі Віктора Ющенка та Олександра Кваснєвського, а також до Євхаристійного Собору.

До участі в академії запрошено єпископів і старших пресвітерів християнських церков, керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради, мирянських організацій, учасників Євхаристійного Собору, членів і симпатиків Християнсько-Демократичного Союзу, усіх охочих.
Відкриє академію словом-повчанням про Пресвяту Євхаристію і дар примирення владика Софрон Мудрий, єпископ Івано-Франківський (УГКЦ).

Доповідь про Олександра Барвінського як видатного громадського і політичного діяча, вченого і педагога, основоположника християнського суспільно-політичного руху в Україні виголосить Олег Романів, член-кореспондент НАН України, голова НТШ у Львові. Про українсько-польське порозуміння на зламі ХІХ – ХХ століть говоритиме Олена Аркуша, кандидат історичних наук. Перспективи входження України в ЄС та роль у цьому християнської демократії висвітлить голова ХДС Володимир Стретович.

У мистецькій частині академії звучатиме духовна музика, твори Василя Барвінського, Миколи Лисенка у виконанні Оксани Рапіти, хору ‘Gloria’, камерного оркестру „Leopolis” (керівник Ярослав Мигаль) під орудою Володимира Сивохіпа. Поезії Тараса Шевченка, Івана Франка, Василя Симоненка читатиме Святослав Максимчук. Куратор концерту проф. Стефанія Павлишин.

Академія відбудеться за підтримки Львівської обласної і міської організацій ХДС.

Вхід на урочисту академію вільний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *