ОСТАННІ НОВИНИ

У театрі «Воскресіння» завтра розпочнеться фестиваль документального кіно

|

З 24 до 27 червня у Львові проходитиме Другий міжнародний фестиваль Дні документального кіно про права людини «Український контекст». На фестивалі будуть представлені роботи режисерів з України, Польщі, Росії, Італії, Білорусії, Киргизстану та Канади.

Львів’яни матимуть нагоду подивитись понад тридцять документальних стрічок, які зняли режисери з багатьох країн. Демонстрація відбуватиметься у Львівському духовному театрі «Воскресіння», вхід для усіх бажаючих і на усі фільми – вільний.

Дні документального кіно про права людини у Львові присвячені Дню Конституції України та Дню молоді. Відтак, організатори сподіваються, що для багатьох молодих людей ця акція виявиться цікавою та близькою, тим паче, що більшість фільмів відображають політичне сьогодення різних країн. «Жодна з акцій не в силі відобразити з такою правдивістю життя, як це може зробити документальна стрічка. Театр «Воскресіння» завжди намагався бути реальним у своїх виставах, тому дуже приємно, що звернулися саме до нас з пропозицією показу цих фільмів», – зазначив директор і художній керівник театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин.


«Багато фільмів є психологічно важкими, у низ показано, що відбувається під час війни, революції. Показано те, що на перший погляд сховане від ока, однак люди це повинні знати», – зазначив Я.Федоришин.

Організаторами Днів документального кіно у Львові виступили Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Центр єднання європейської молоді «За спільне майбутнє», управління культури ОДА, Львівський духовний театр «Воскресіння», Інститут соціогуманітарних проблем людини Західного наукового центру НАН України, за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *