ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийській дистанції електропостачання Львівської залізниці виявлено розкрадання коштів

|

Головного бухгалтера Стрийської дистанції електропостачання Львівської залізниці взято під варту у рамках розслідування кримінальної справи про недостачу грошових коштів на суму 164 тисячі гривень, що її розслідує Львівська міжрайонна транспортна прокуратура, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Як зазначено у повідомленні, підставою для поуршення кримінальної справи став акт перевірки Центру ревізій та контролю управління Львівської залізниці про виявлення недолстачі грошових коштів на суму близько 45 тисяч гривень. Однак у процесі слідства виявилося, що ця сума становить 164 тисячі гривень. рівно ж було встановлено й причетність до розкрадань головного бухгалтера та касира дільниці електропостачання.

Схема цих зловживань виглядала так. після нарахування заробітної плати працівникам дистанції та податку на доходи громадян з вказаних сум, дані кошти на адресу відповідних державних органів не скеровувались, а залишались на рахунку підприємства тим самим штучно створюючи податкову заборгованість підприємства. Після цього касир, виконуючи вказівки головного бухгалтера, для зняття готівкових коштів з розрахункового рахунку виписувала грошові чеки, де зазначалось, що дані кошти підприємство отримує нібито на виплату “роз”їзних” працівникам, хоча насправді ці кошти в основному спрямовувались на виплату заробітної плати і якраз були предметом розкрадання. Після оприбуткування коштів отриманих у Стрийському відділенні банку, касиром заповнялись додаткові відомості про виплату зарплати працівникам, які разом з відповідними грошовими сумами передавались головному бухгалтеру. Остання в свою чергу повертала усе у бухгалтерію з підробленими підписами працівників, які нібито отримали заробітну плату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *