ОСТАННІ НОВИНИ

У багатоповерхових будинках області не працюють системи димовидалення

|

Із 96 будинків підвищеної поверховості на території області илшен в одному працюють системи димовидалення та підпору повітря, а також пожежної сигналізації, повідомляє прес-цекнтр головного управління МНС у Львівській області.

Крім того, у таких будинках пожежні крани не укомплектовані пожежними рукавами та стволами, відсутні світильники евакуаційного освітлення в коридорах та сходових клітках. Непоодинокі випадки самовільного перепланування мешканцями коридорів, влаштування комірок, що унеможливлює безпечну евакуацію людей під час пожежі.

Водночас рятувальники зазначають, що не забезпечено безпечні умови оздоровлення та лікування людей в пансіонатах та санаторіях підвищеної поверховості м. Трускавець, в де системи протипожежного захисту не справні. Не дала позитивних результатів зустріч генерального директора ЗАТ „Трускавецькурорт” з посадовими особами ГУ МНС України в Львівській області щодо забезпечення належного протипожежного захисту санаторіїв. Цією організацією не виділяються кошти для ремонту та технічного обслуговування систем протипожежного захисту. Несправна система димовидалення та підпору повітря в ліфтові шахти в санаторіях “Перлина Прикарпаття”, “Рубін”, “Алмаз”, “Молдова”, “Кристал”, “Янтар”, готель “Бескид”. Сигнали від приймально-контрольних приладів систем протипожежної автоматики не виведені на об’єднані диспетчерські служби, для організації цілодобового спостереження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *