ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада затвердила Концепцію розвитку пасажирських перевезень

|

Депутати Львівської обласної ради проголосували за прийняття Концепції розвитку пасажирських перевезень до 2010 року. За це проголосували 48 депутатів облради.

За словами одного із авторів документа, Володимира Кондзьолки, роботу над втіленням концепції можна розділити на дві частини – перша стосується змін проведення конкурсів і має бути проведена вже найближчим часом, а друга – це робота над стратегічними напрямками, що розпочнеться вже з наступного року.

Концепція передбачає зміну критерії в оцінки перевізників, які хочуть працювати на ринку області. За задумом авторів документа, перевага надаватиметься реальним фірмам з реальною базою, а не компаніям, які не мають нічого крім офісу, а лише торгують маршрутами. Як вважає В.Кондзьолка, це дозволить вивести ринок пасажирських перевезень з тіні.

Крім того, депутати проголосували за створення тимчасової слідчої комісії, яка мала б дослідити процеси приватизації автомобільних підприємств Львівщини. Цей пункт вніс на розгляд голова обласної ради Михайло Сендак. Він виступив із довгою промовою, у якій розповів про процеси приватизації галузі і звиунватив екс-керівника обласного автотранспортного підприємства Ігоря Думу в розкраданнях мільйонів гривень народних коштів. За слвоами М.Сендака, за думою стоїть “криша” з високих чинів з СБУ. Він мав розмову з Турчиновим і попросив його з цим розібратися.

Цікаво, що перед тим І.Дума виступив із доволі спокійною промовою, у якій схвально відгукнувся про саму концепцію і не забув похвалити себе за розвиток галузі, зокрема, автостанційної мережі. Він навіть пообіцяв розповісти і про свої відсотки у цих підприємствах, але чомусь до цього питання депутати ніякого інтересу не виявили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *