ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада долатиме вето Буняка на ухвалу по ринку „Південний”

|

Депутати Львівської міської ради обурені тим, що міський голова Львова Любомир Буняк наклав вето на ухвалу по ринку „Південний”. На наступному пленарному засідані вони порушуватимуть питання про його подолання. Міські обранці запевняють, що необхідні для цього голоси у них є.

Окрім цього, депутати очікують на відповідь у цій справі від правоохоронних органів – від прокурора області, начальника УМВС у Львівській області та начальника ДПА Львівщини. Депутат міської ради Юрій Батюк, повідомив, що також має намір звертатися до Генпрокуратури та ДПА України.

На думку голови земельної комісії Данила Яреми, конфлікт міської ради з керівництвом ринку „Південний” можна було вирішити вже давно. „Якщо було б бажання і розуміння самої фірми,” – наголосив він. Водночас пан Ярема заявив, що питання узаконення за ринком землі порушуватиметься лише тоді, коли буде виведена остаточна сума грошової компенсації, яку має сплатити „Південний” за самовільне користування землею у Львові.

„Ми не прагнемо зупинити цей величезний комплекс, на якому працюють 2,5 тисячі підприємців. Наша мета – поставити його у правове поле, узаконити трудові відносини працівників ринку,” – пояснив депутат міської ради Андрій Стецьків. За його ж словами, на сьогодні ринок розміщується на 13 гектарах самовільно захопленої міської землі, а усі будівельні конструкції споруджені без дозволу та з порушенням пожежних і санітарних норм.

Депутати не заперечують можливість вирішення конфлікту шляхом переговорів. Однак, за їх словами, такі спроби уже були і ні до чого не довели. „Діалог з паном Писарчуком сьогодні відбувається лишень на шпальтах газет і зводиться до особистих образ. Нам все одно, хто буде власником „Південного”, та нам не все одно чи він буде добросовісним власником” – заявив Данило Ярема.

Нагадаємо, 26 травня міська рада Львова відмовилася узаконювати самовільне розширення „Південного”. Натомість відмінила рішення міськвиконкому, яким було затверджено межі ринку, доручила управлінню фінансів видати кошти на проведення інвентаризації землі та майна ринку, а держархбудконтролю – вжити рішучих заходів щодо покарання власників самобудів та ініціаторів незаконного розширення меж ринку. Депутати також вирішили звернутися до прокурора міста щодо незаконного збору коштів з підприємців, які орендують самобуди, а також щодо незаконного збору грошей за паркування на вулиці Щирецькій, 36.

Однак, міський голова Львова наклав на ухвалу сесії вето, мотивуючи це тим, що не можна відміняти рішення міського виконавчого комітету, відповідно до якого ринок на даний момент сплачує у міську скарбницю 400 тисяч гривень земельного податку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *