ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник Департаменту України з питань виконання покарань прийматиме рішення щодо Романишина

|

Громадські слухання, заплановані на сьогодні, 21 червня, у Львівському слідчому ізоляторі для розгляду ситуації, яка виникла у зв’язку із заявою 17 офіцерів закладу, фактично не відбулися через небажання офіцерів, які поставили підписи під заявою, бути присутніми на слуханнях.

На початку виступив заступник начальника з режиму та охорони Львівського СІЗО, майор внутрішньої служби Володимир Кузенко. Він категорично відмовився брати участь у майбутньому голосуванні, мотивуючи це тим, що більшість працівників СІЗО хочуть «спокійно працювати на своїх місцях, а не брати участь у колотнечах, які відволікають від роботи особовий склад, бо вважають, що рішення про перебування на посаді начальника Львівського СІЗО Василя Романишина має приймати начальник Департаменту України з питань виконання покарань». Після виступу В.Кузенка офіцери, які поставили свої підписи під листом з вимогою усунення з посади начальника СІЗО, вийшли із зали.

На зауваження присутнього на слуханнях в.о. начальника управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Львівській області Володимира Бочека: «є дисципліна, і ви офіцери, які носять погони», ті, хто вирішив вийти, відповіли: «Погони ми зняли».

Потім слухання, які в цілому тривали близько 40 хвилин, перейшли у виступи. Заступник начальника Львівського СІЗО з соціально-психологічної роботи Олександр Клюс зазначив, що розцінює поведінку офіцерів, які виступили проти керівництва, як «непокору керівнику установи і керівництву Департаменту».

«Викладене у заяві абсолютно не відповідає дійсності. Зокрема, якщо офіцери у своїй заяві написали, що Василь Романишин примушував агітувати за кандидата Віктора Януковича, то факти свідчать, що з 1 400 засуджених та тих, які перебували під слідством, за Віктора Ющенка проголосували 1 200 осіб! Не кажучи вже про велику кількість присутніх під час голосування міжнародних і наших спостерігачів, яким не чинилося жодних перешкод», – акцентував О.Клюс.

Колишній старший прокурор з нагляду Львівської обласної прокуратури Едуард Прокопов зазначив, що «Василь Романишин поплатився за свою доброту і піклування про людей», а його «вимогливість до підлеглих у виконанні функціональних обов’язків і стала каменем спотикання між ним і деякими офіцерами, які не бажають працювати як слід».

Нагадаємо, що приміщення Львівського СІЗО було збудоване 1648 року як монастир ордена Бригіток. 200 років тому монастир з наказу пруського короля було перетворено у в’язницю. Зараз тут перебуває 1 500 осіб з числа засуджених і тих, хто перебуває під слідством. Наймолодшому – 14 років, найстаршому – 75 років. В установі працює 179 чоловік молодшого начальницького складу, 67 – середнього і старшого начальницького складу, повідомлояє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *