ОСТАННІ НОВИНИ

246 молодих офіцерів випустив Львівський військовий інститут

|

Черговий випуск молодих офіцерів відбувся у Львівському військовому ордена Червоної Зірки інституті імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету „Львівська політехніка” 18 червня. Це 63-й за рахунком випуск лейтенантів за весь час існування нашого навчального закладу і 12-й за роки Незалежності.


Згідно з наказом Міністерства оборони України та рішенням Державної екзаменаційної комісії сьогодні отримали дипломи і перше військове звання „лейтенант” 246 випусників. Присвоєно кваліфікацію військового спеціаліста 190 випусникам, 40 молодих лейтенантів ідуть у службове життя із кваліфікацією бакалаврів інженерної техніки, 16 випусників – із кваліфікацією молодого спеціаліста.


Серед офіцерів черверо вчорашніх курсантів здобули освітньо-професійний стерфітикат – „Золоту медаль”, а 41 лейтенант отримав диплом з відзнакою.
У святковій церемонії випуску молодих спеціалістів, попрощалися з інститутом 91 лейтенант, які здобули військовий освітній фах армійських інженерів-механіків, 17 журналістів, 14 інженерів-геодезистів. Йдуть у війська 21 інженер у галузі радіозв’язку, радіомовлення і телебачення, 17 армійських професіоналів із міжнародної інформації – референти-перекладачі. У лавах випусників отримують освітні сертифітикати 17 організаторів фізичного виховання і спорту у військах, 14 випусників, що здобули кваліфікацію інженерів-фотограммеристів. Спеціалістів – військових диригентів – 7. Випускаються 16 молодших спеціалістів, які отримали військове звання „прапорщиків”.


Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2005 року „Про заходи щодо оптимізації мережі вищих військових навчальних закладів і військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів”, було зазначено, що саме Львівський військовий ордена Червоної Зірки інститут імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету „Львівська політехніка” в перспективі стане базовим інститутом Сухопутних військ, повідомляє “Гал-інфо”.


Військовий інститут створений на базі Львівського військового училища та військових кафедр цивільних навчальний закладів міста Львова. Він став першим серед військово-навчальних закладів Збройних Сил України, інтегрованим у сиситему вищої цивільної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *