ОСТАННІ НОВИНИ

УНП проти поспішного впровадження адмінреформи

|

У Сокалі та Золочеві учора активно обговорювали адміністративно-територіальну реформу в Україні. У круглих столах, присвячених цьому питанню, взяли участь майже всі сільські і селищні голови Сокальського та Радехівського району, а також представники міста Червоноград – повідомила прес-служба Львівської обласної організації Української Народної Партії.

Українська Народна Партія підтримує необхідність проведення адміністративно-територіальної реформи, однак критикує запропонований для обговорення законопроект „Про територіальний устрій України”.

Зокрема, член проводу Львівської МО УНП Володимир Гірняк вважає, що Реформа потребує суттєвого доопрацювання. „Насамперед потрібно звернути увагу на законодавчі механізми фінасового забезпечення громад, надання їм ширших повноважень для вирішення місцевих проблем та на завершення земельної реформи. Неприпустимо зводити проблему адміністративно-територіальної реформи суто до матеметичних формул за якими повинна ділитися територія України. На жаль, у запропонованому законопроекті не враховано жодної зі згаданих процедур” – заявив він.

Коментуючи результати обговорення, представник УНП Мирослав Солдат зауважив, що сільські і селищні голови мають недостатньо інформації про запропоновану територіальну реформу, і їм складно зробити для себе об’єктивні висновки про всі можливі позитивні і негативні наслідки її поспішного впровадження.

Саме тому альтернативний аналіз законопроекту, проведений фахівцями Української Народної Партії, викликає неабиякий резонанс серед представників самоврядних громад, що сприятиме ефективнішому впровадженню територіальної реформи, щоправда зі значним коригуванням запропонованого законопроекту.

Як відомо, Львівська обласна організація Української Народної Партії зініціювала широке обговорення законопроекту „Про територіальний устрій в Україні” у Львівській області. Зокрема обговорення за участі УНП вже відбулося у п’яти районах Львівської області та м. Львові. Уенпівці планують провести обговорення у всіх районах Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *