ОСТАННІ НОВИНИ

Медики прогнозують негативні тенденції в розвитку епідемії туберкульозу у Львові

|

У Львові зросла смертність від туберкульозу, при чому у 80% випадках помирають пацієнти працездатного віку. Як доповів на сьогоднішньому засіданні міськвиконкому начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Юрій Сагач, медики також прогнозують негативні впливи на епідеміологічну ситуацію в нашому місті, спричинену браком протитуберкульозних препаратів. У повному обсязі кошти на їх закупівлію в бюджеті не закладено.

Окрім цього, у Львові значно зросла кількість інфікованих дітей (їх кількість сьогодні складає 22 тисячі), в яких за певних несприятливих умов можуть розвиватися локальні форми туберкульозу. Щодо захворювання серед дорослого населення, то після 40-річного віку інфікованість сягає 85-90%.

Основним у зниженні епідемії туберкульозу є раннє виявлення та активне лікування. Однак, виконання цього завдання в останні роки погіршилося, оскільки матеріально-технічна база міського медичного об`єднання “Фтизіопульмонологія” не відповідає жодним вимогам. За словами Ю.Сагача, місто взагалі не має можливості проводити бактеріологічні обстеження і це може в найближчому майбутньому спричинити ще більш різке зростання захворюваності на туберкульоз, аніж це спостергіалося в 1995-2001 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *