ОСТАННІ НОВИНИ

Конфлікт між судовими органами та міською владою Львова сьогодні вивчатиме Зінченко

|

Робоча група, яка кілька днів досліджувала конфлікт між львівською міською владою та судовими органами, завершила свою роботу. Член Ради суддів Верховного суду України Олександр Волков на прес-конференції заявив, що висновки вже сьогодні будуть представлені Держсекретарю України Олександру Зінченку.


За словами О.Волкова, вирішити конфлікт одноосібно і негайно неможливо, тому робота продовжуватиметься в Києві. „Я особисто бачу в цьому проблему держави. Нам потрібна судова реформа” – наголосив він.


Член Ради суддів Верховного суду України також повідомив, що робоча група зустрілася з усіма можливими сторонами конфлікту (з міським головою Львова, з керівництвом області, з представниками Апеляційного суду, головою Апеляційного господарського суду) та ознайомилася з матеріалами спірних судових справ.


Олександр Волков зазначив, що комісія проконсультувала міську владу про порядок оскарження тих судових рішень, з якими вона не погоджується. „Судові рішення набули чинності і наразі нескасовні. Якщо відбудеться перегляд і їх скасують, тоді ми зможемо досліджувати конкретніше,” – наголосив він.


Щодо неодноразових заяв міського голови з приводу незаконного захоплення львівським суддями квартир, то, на думку пана Волкова, ця проблема має вирішуватися законодавчо. А питання вчительських боргів за ст.57 ЗУ „Про освіту”, за словами Волкова, може вирішити лише Кабмін.


Нагадаємо, до робочої групи, яка досліджувала конфлікт між міською владою Львова та судовими органами, увійшли представники Секретаріату Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Верховного Суду України, Вищого господарського суду України, Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *