ОСТАННІ НОВИНИ

Підписано тристоронній меморандум навколо ситуації у нацмузеї

|

Тристоронній протокол намірів підписали вчора представники ініціативної групи Львівського національного музею, директор музею Тетяна Лупій та заступник Міністра культури та туризму України Ігор Приставський. Згідно з ним буде створено спеціальну міністерську комісію для вивчення ситуації у музеї. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції сам Ігор Приставський.

За його словами, у протоколі затверджено положення, згідно з якими працівники нацмузею тимчасово припиняють голодування на період створення комісії та вивчення ситуації у музеї. Зокрема воно буде припинене принаймні до 5 липня, коли комісія зробить свої висновки, а Міністр культури та туризму Оксана Білозір підпише відповідний наказ. Зі своєї сторони директор музею Тетяна Лупій не застосовуватиме протягом цього часу важелів адміністративного впливу на працівників музею, а вони виконуватимуть свої обов’язки. Що ж стосується міністерства, то воно враховуватиме думку колективу музею, а до складу спецкомісії ввійдуть члени комітету Верховної Ради України з питань культури та духовності та визнані працівники культури.

На думку пана Приставського, довкола цієї справи є певні недотримання норм чинного законодавства, і, якщо комісія їх доведе, то справа буде передана до прокуратури. Крім цього він вважає, що ситуація у музеї спричинена особистим конфліктом, а тому, принаймні на певний період, керівником музею має стати людина не з музею і не зі Львова. Він також зазначив, що дуже поганим показником на будь-якому підприємстві чи установі є те, що його працівники оголошують голодування як крайню форму протесту, цього допускати не слід, і хороший керівник має вирішувати конфлікти в середині колективу на початкових етапах їхнього розвитку, а не допускати їх винесення на вседержавний рівень.

Ігор Приставський переконаний, що загалом міністерство у цій справі досягло найбільшого – припинено голодування працівників музею, а, отже, врятоване їхнє здоров’я. За його словами, конфлікт у музеї не можна було розв’язати швидше, бо нова влада пропрацювала лише сто днів і не встигла з’ясувати усі нюанси справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *