ОСТАННІ НОВИНИ

Представники УГКЦ взяли участь у прощі до Італії

|

Проща представників Греко-Католицьких Церков Західної Європи до Італії відбулася 6-11 червня. Упродовж шестиденного паломництва його учасники відвідали Рим, Ґроттаферату, Монтекасіно, Амальфі та Барі. Головним осідком зустрічі став паломницький будинок „Салезіанум” поблизу Рима – повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.


З України участь у прощі взяли Блаженніший Любомир (Гузар), Преосвященний Владика Михаїл (Колтун), Преосвященний Владика Юліян (Вороновський), Преосвященний Владика Юліян (Ґбур), Преосвященний Владика Василь (Семенюк), Преосвященний Владика Софрон (Мудрий), Преосвященний Владика Володимир (Війтишин), о. Андрій Романків. Організаторами прощі були Високопреподобний Архімандрит Джовані (Скарабеллі) та Андріан Книш.


У понеділок, 6 червня 2005 року, учасники прощі з’їхалися до паломницького будинку „Салезіанум”. Відтак Блаженніший Любомир мав вступне слово, а після спільної вечірньої молитви Преосвященний Анáрґирос (Принтезіс) провів духовні роздуми. Зранку наступного дня прочани відслужили Божественну Літургію у Соборі Святої Софії у Римі.


У середу, 8 червня, у базиліці Святого Петра відслужили Божественну Літургію, після якої Владика Анджело Комастрі, Коад’ютор Архіпресвітера цієї базиліки, провів духовні роздуми. Відтак відбулася загальна аудієнція в Святішого Отця Венедикта XVI, а далі – візит до Конгрегації для Східних Церков та зустріч з Блаженнішим Ігнатієм Мусою І Кардиналом Даудом, Головою цієї конгрегації.
У четвер паломники від’їхали до абатства Святої Марії у Ґроттафераті, де відслужили Літургію, яку очолив Владика Ерколє (Лупіначчі).


У п’ятницю, 10 червня, відбувся переїзд паломників до абатства Монтекасіно та участь у монастирській молитві. Після обіду прочани поїхали до м. Амальфі, де на гробі св. апостола Андрія відслужили Святу Літургію. Паломників привітав Архієпископ Амальфі Горацій Сорічеллі. На закінчення Владика Михаїл (Колтун) звернувся із пастирським словом до зібраних на Літургії українських заробітчан.


Паломництво завершилося у м. Барі, де в базиліці Святого Миколая на гробі цього святого відбулася Свята Літургія, яку очолив Блаженніший Любомир. Після Літургії із пастирським словом до української спільноти звернувся Владика Василь (Семенюк).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *