ОСТАННІ НОВИНИ

Ми не побачили в Трускавці суттєвих зловживань – Роман Гайдучок

|

Сьогодні під час пленарного засідання Львівської обласної ради обговорили суспільно-політичну ситуацію в Трускавці. Голова тимчасової комісії облради, яка вивчала ситуацію в місті-курорті, Роман Гайдучок поінформував депутатів про проблеми з водопостачаням міста та про договір на аренду 136 гектарів землі, яку Трускавець віддав інвесторам за обіцянку забезпечити місто цілодобовим водопостачанням. Свої думки висловили також міський голова Трускавця Лев Грицак та голова комісії ЛОДА по питаннях міста-курорту Мирослав Сеник.

Р. Гайдучок поінформував про попередні висновки комісії. Він наголосив на тому, що у Трускавці була проблема з водопостачанням і тому міська рада знайшла інвестора ТзОВ „Альфа-плюс”, який зобов’язався забезпечити місто цілодобовим водопостачанням. Міська рада та підприємство-інвестор утворили підприємтсво „Трускавецький водоканал” 51% якого є в комунальній власності. Р. Гайдучок зазначив, що Трускавець увійшов в підприємство не коштами, а лише спорудами, відтак інвестор захотів, аби йому виділили землю. Р. Гайдучок наголосив, що договір аренди прописано так, що „Альфа-плюс” зможе використовувати землю надалі лише за умови виконання договору по водопостачанню. „Жодних кримінальних справ, які б стосувалися договору аренди землі комісія не виявила” – повідовив депутат. Натомість, за словами Гайдучка, місто ще й отримуватиме плату за цю землю. „Контроль за цією землею місткрада Трускавця не втратила” – вважає він. Р. Гайдучок зазначив, що це лише проміжна інформація, а звіт комісія зможе підготувати, ймовірно, вже на наступну сесію, після того, як отримає ще частину документів. До речі, депутат зауважив, що причиною конфлікту може бути боротьба за посаду міського голови, на яку за його словами, претендує лідер трускавецької НСНУ.

Заступник голови ЛОДА Мирослав Сеник повідомив, що комісія облдержадміністрації, яка вивчала ситуацію в Трускавці, знайшла альтернативний проект по забезпеченню міста-курорта водопостачанням і просить дозволу виступити на сесійному засіданні Трускавецької міської ради для презентації цього проекту. ОДА найбільше насторожує відсутність відомостей про платоспроможність підприємства „Альфа-плюс”.

Міський голови Трускавця Лев Грицак перконаний, що просто ЗАТ „Трускавецькурорт” не вигідно, щоби було реалізовано програму цілодобового водопостачання в місті. Він вважає, що потрапив у список міських голів, до яких вирішили застосовувати спеціальні методи на кшталт акцій протесту та перевірок. Грицак наголошував та тому, що саме ЗАТ „Трускавецькурорт” стало місцем, де базувалася комісія ЛОДА, оскільки керівник підприємтва – екс-начальник трускавецького штабу НУ. Грицак також наголошував, що на його прохання про зустріч з ОДА ніяк не відреагували. Нарікав він і на „кадровий авторитаризм”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *