ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові уперше концертуватиме каліфорнійська «Кітка»

|

До Львова уперше приїхав знаменитий вокальний колектив з Каліфорнії «Кітка». Ансамбль, назва якого з болгарської та македонської мов перекладається як «обремок квітів», дасть концерт у Львівському театрі ім. Леся Курбаса спільно з керівником «Майстерні пісні» Наталкою Половинкою та акторкою і виконавицею Мар’яною Садовською.


У їх виконанні звучатимуть і українські народні пісні, адже колектив працює з музикою і текстами народів Східної Європи.


Окрім виступу у Львові, «Кітка» дасть концерт у Києві, матиме зустріч з Ніною Матвієнко, пісні якої виконує, а також побуває в експедиції у селах Сваричев, Гавронщина та Крячківка.


«Поїздка у ці села пов’язана з бажанням «Кітки» поставити нову етно-оперу «Русалки», – прокоментувала керівник проекту Мар’яна Садовська. – Коли дівчата розповіли мені про свою ідею, я одразу подумала, що в такому разі добре було б поїхати в Україну, у села, де ще збереглися традиції, пов’язані з русальською тематикою».


В Україні нову оперу «Кітки», ймовірно, побачать аж через рік. Ансамбль планує показати її на фестивалі «Країна мрій», який організовує відомий музикант Олег Скрипка, або ж на етнічному фестивалі у Шешорах.


Вокальний ансамбль «Кітка» виник у 1979 році. Оригінальне звучання колективу вдалося виробити в основному завдяки пошук індивідуальної інтерпретації мелодій. Сьогодні колектив дає чимало концертів, проводить майтер-класи, співпрацює з режисерами театру і кіно, композиторами, кореографами, записує компакт-диски, паовідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *