ОСТАННІ НОВИНИ

УНП зібрала сто тисяч підписів за визнання воїнів УПА

|

Українська народна партія станом на 14 червня зібрала понад 100 тисяч підписів на підтримку законодавчого визнання воїнів УПА учасниками національно-визвольних змагань в рамках акції “Вимагай справедливості”, про це повідомила прес-служба Української народної партії з посиланням на заступника голови УНП Олексу Гудиму.

Він зазначив, що збір підписів ведеться активістами обласних та районних організацій УНП, зібрані підписи також надходять на підписних листах, поширених через партійну газету “Народне слово”. До Дня Незалежості УНП має намір зібрати понад 1 мільйон підписів. Підписи заплановано передати Президенту, прем`єр-міністру України та спікеру Верховної Ради.

Нагадаємо, що на своєму з`їзді у лютому УНП ухвалила Заяву, в якій оприлюднила свою позицію щодо необхідності надати всім учасникам національно-визвольних змагань українського народу у ХХ столітті статусу учасників бойових дій. Заяву з цього приводу оприлюднила також партійна фракція у парламенті. А 25 травня Українська народна партія розпочала акцію “Вимагай справедливості” з метою привернути увагу до необхідності примирення в українському суспільстві та припинення практики поділу людей старшого віку на “правильних” і “неправильних” ветеранів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *