ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада прийняла ухвалу про відкриття польських військових поховань

|

Львівська міська рада прийняла ухвалу про відкриття польських військових поховань 24 червня у місті Львові – за це рішення проголосувало загалом 66 депутатів. Категорично проти у повному складі виступила фракція “Батьківщина”, лідер якої Іван Денькович заявив, що все, що відбувається є зрадою національним інтересам України.


Під час голосування Денькович навіть заявив, що фракція покине зал у повному складі, однак його пропозицію ніхто з членів фракції не підтримав і він був змушений повернутися в зал.

Депутати погодили пункт 4 ухвали ради від 2000 року викладений у такій редакції: в центральній частині поховань розмістити плиту з написом польською мовою “Тут спочиває польський солдат, полеглий за батьківщину”. Окрім цього вони додали пункт, у якому говориться про неприпустимість встановлення скульптурних, архітектурних елементів та мілітарних символів, які не обумовлені ухвалою міськради. Депутати додали також пункт, відповідно до якого, перед входом на меморіал УГА та польські військові поховання буде встановлено інформаційну таблицю з написами польською та українською мовами “Тут спочивають українські і польські воїни, які полягли в українсько-польській війні 1918-1919рр”.

Напередодні голосування перед депутатами виступив перший заступник держсекретаря України Іван Васюник, який зачитав звернення Президента до депутатів, у якому Ющенко попросив їх прийняти позитивне рішення, оскільки воно має міжнародне значення і сприятиме покращенню взаємозв’язків між Польщею та Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *