ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Канівець стверджує, що його намагаються залякати

|

Голова депутатської фракції „Батьківщина” у Львівській обласній раді Олег Канівець стверджує, що вибух біля його будинку та три телефонних дзвінка з погрозами – акт залякування. Як зазначив він сьогодні під час прес-конференції, не виключено, що ці дії були спричинені критикою кадрової політики в області.

За словами Олега Канівця, в неділю о 4.30 на подвір’ї його будинку пролунав вибух, внаслідок якого спрацювала сигналізація. Як виявилося, це була тротилова шашка. Проте, на думку О. Канівця, найцікавіше почалося опісля вибуху – йому тричі дзвонили з погрозами. Під час першого телефонного дзвінка, який пролунав о 12.08 Канівця у вульгарній формі попередили, щоби він „не ліз у велику політику”. О 16.04 депутата питали чи він зробив висновки з почутого і пропонували прийняти відповідні рішення. Під час останього дзвінка, який пролунав о 21.45, депутатові в ультимативній формі сказали, щоби він знайшов будь-який привід і не був присутній на завтрашньому засіданні сесії обласної ради.

„Я звичайно вчора зустрівся з начальником УМВСУ у Львівській області Богданом Шкарадою, приїхала велика група міліціонерів з області провели відповідні дослідженення” – зазначив Канівець – „Номера телефонів передано правоохоронцям, які проводять своє службове розслідування, мене поінформували, що кримінальну справу вже відкрито”.

Сьогодні О. Канівець офіційно звернувся до начальника СБУ області та начальника УМВС області з проханням, щоби членів його сім’ї та помешкання взяли під охорону. Також він вимагає швидкого розслідування кримінальної справи та вважає за необхідне поінформувати про ситуацію керівництво держави. „Ситуація в області останнім часом загострюється. Я розцінюю, що це може бути реакція на мої критичні висловлювання чи висловлювання моїх колег по фракції” – наголосив Канівець. Наприклад, за його словами, розпочалися відповідні дії і в Сокальському районі по дискредитації депутата облради Романа Гайдучка.

„Ми вважаємо, що це йде безпрецедентний тиск як на партію „Батьківщина”, так і на її активних членів за критику стану кадрової політики в області або за те, що ми критично висловлюємося стосовно можливої співпраці колишніх чільних представників режиму Кучми з окремими керівниками області на сьогоднішній день” – зазначає депутат.

Коментуючи слова начальника УМВСУ у Львівській області Богдана Шкаради про те, що запальник учбовий, О. Канівець відповів журналістам, що він погоджується з тим, бо якби вибухнув увесь тротил, то його будинок був би повністю зруйнований. Проте він стверджує, що вибух таки був, оскільки сигналізація спрацювала саме через вибух, що підтверджують сусіди. Також О. Канівець зазначає, що на подвір’ї є невеличкий вирв і випалена земля.

Голова фракції повідомив, що на завтрашньому засіданні сесії Львівської обласної ради розглядатимуть ряд важливих питань серед яких і звіти тимчасових комісій про ситуацію в області і звіт голови ЛОДА.

„Я допускаю, що це може бути вигідно великій групі осіб, стосовно яких мабуть я у своїх відкритих виступах, інтерв’ю чи публікаціях зачепив починаючи від керівників області не тільки у виконавчій гілці влади, а, можливо, і в податковій чи в інших системах влади” – вважає Канівець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *