ОСТАННІ НОВИНИ

Вандали нищать дитячий майданчик для неповносправних

|

Дитячий майданчик для неповносправних, який споруджує міська влада у парку „Знесіння”, доводиться захищати від вандалів. Як розповів завідувач центру здоров’я та медичної інформації міського управління охорони здоров’я Олександр Горинь, конструкції розбирають буквально після їх спорудження.

“Те, що ми хочемо зробити для людей, від людей доводиться й оберігати. Розібрати такий майданчик – все одно, що забрати копійки у сліпого” – заявив О.Горинь. Він також повідомив, що не бачить іншого способу як поставити на час спорудження біля майданчика намет та забезпечити охорону. А в майбутньому його, можливо, охоронятиме міліцейський патруль.


Проект майданчика, спорудження якого таки триває, передбачає сумісне перебування здорових і хворих. Окрім цього, він буде першим в Україні дитячим майданчиком на відкритій території для реабілітації неповносправних та хворих на дитячий церебральний параліч, неврологічні та кардіологічні хвороби.


Від стандартних дитячих майданчиків цей відрізнятиметься тим, що на ньому будуть розміщені спеціальні підвищення для людей, які переміщуються за допомогою візочка. Там також стоятимуть тренажери і спеціальні перекладини. Всі вони настільки регульовані, що на них зможуть займатися і хворі, і здорові діти.


Площадка розроблялася спільно з Асоціацією неповносправних та за участі реабілітологів львівських лікарень. Вартість площадки – 25 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *