ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Національного музею голодують в очікуванні Оксани Білозір

|

16 наукових працівників Національного музею у Львові оголосили сьогодні голодування. Приводом для цього стало, за словами заступника директора з наукової роботи музею Оксани Білої, методичне ігнорування керівництвом Міністерства культури та іншими державними органами конфлікту між директором музею та його працівниками.


З березня 2003 року працівники музею направили близько 20 листів до Міністерства культури, звернення стосовно ситуації в музеї також були направлені до голови ЛОДА, обласної ради, профільного комітету Верховної ради.


У квітні в музеї працювала комісія, створена облдержадміністрацією. Однак, стверджує О.Біла, після закінчення її роботи минуло вже півтора місяці, а з висновками комісії працівників музею не ознайомили й досі.


Незадоволені музейники і позицією Міністерства культури. На 20 листів, досі немає конкретної відповіді. Міністр культури Оксана Білозір, неодноразово перебуваючи у Львові, так і не знайшла часу, аби зустрітися з працівниками підпорядкованого мінкульту Національного музею.


Бунтівні працівники музею також звинувачують директора у цькуванні лідерів акцій протесту. За словами Оксани Білої, їм оголошують догани, позбавляють доплат та премій, а хранительку фонду стародруків Неонілу Вергун звинуватили у крадіжці і порушили безпідставну, як вважають її колеги, кримінальну справу.


Серед вимог голодуючих – термінова зустріч з міністром культури та проведення круглого столу за участі представників влади та громадськості, який мав би знайти шляхи розв’язання конфлікту в музеї.

Конфлікт між директором Національного музею та більшістю наукових працівників триває більше трьох місяців. На початку березня цього року частина завідувачів відділами та наукових працівників музею виступила проти підписання контракту з директором музею Тетяною Лупій, мотивуючи це тим, що вона непрофесійно виконує свої обов’язки і не прислухається до думки колективу. 17 березня на профспілкових зборах 30 працівників Національного музею у Львові таємним голосуванням висловили недовіру Тетяні Лупій. Підтримали директора 5 працівників, стільки ж – утрималося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *