ОСТАННІ НОВИНИ

Презентували книгу «Tajne Panstwo»

|

Сьогодні у Львові презентували книгу Яна Карскі «Tajne Panstwo» – розповідь про тих членів «Таємного товариства», які боролися за вільну Польщу під час ІІ Світової війни. Ця книга стала бестселлером у воєнні часи, адже показала світові унікальне явище, яким було польське підземне товариство.На перезентації також продемонстрували фільм про Яна Карскі.


У листопаді 1944 року вона вийшла 400-тисячним накладом у США. Згодом видання з’явилося в Англії, Франції, Швеції та Норвегії. А от іспанською, португальською, гебрейською та арабською мовами книга так і не побачила світ внаслідок дискредитації автора радянською пропагандистською машиною.

Видати «Tajne Panstwo» польською мовою на еміграції Яна Карскі намовляв редактор паризької «Культури» Єжи Гедройц, однак польськомовне видання з’явилося аж у 1994 році за сприяння друга Карскі Вальдемара П’ясецького.Перезентоване сьогодні видання – це уже друге доповнене перевидання цієї книги.

Довідка: Ян Карскі у 1935 році закінчив право і дипломатію у Львівському університеті. З 1939 року працював у Міністерстві закордонних справ. Отримав титул «Справедливтй серед народів світу» та статус почесного громадянина Ізраїля. Був номінований на Нобелівську премію. Помер 13 липня 2000 року. На його похороні були присутні тодішні президенти США та Польщі.


Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *