ОСТАННІ НОВИНИ

Презентація другої книги Косіва відбулася у Львові

|

Презентація другої книги Михайла Косіва «Вернімося до джерел» відбулася вчора у Львівському палаці мистецтв. До книжки увійшли різноманітні за жанрами матеріали про важливі події у діяльності УГКЦ останніх десяти років. На презентацію було запрошено відомих культурних діячів Львова, представників влади, викладачів, духовних осіб, а також друзів і шанувальників автора.

Розпочав презентацію знаний дослідник історії УГКЦ Іван Паславський, автор передслів’я до нової книжки Михайла Косіва. На думку І.Паславського, у своєму публіцістичному дослідженні Михайло Косів намагався охопити широке коло конкретних життєвих явищ: «Тут є і погляд на низку відомих церковних діячів, на ставлення до православ’я. Проте центром історіософських роздумів є, безперечно, місія та історичне покликання у сучасному світі УГКЦ. Автор стверджує, що УГКЦ як синтез східних і західних традицій покликана бути окремою Церквою, а не тільки мостом на межі різних культур».

Водночас у новій книзі Михайло Косів не оминув увагою і актуальних політичних тем, яким присвятив окремі гострі статті.

На уростистостях з нагоди презентації видання виступив заступник голови Львівської обласної ради Ігор Держко. Він розцінив нову книжку Косіва як «своєрідну відповідь на політичні виклики сьогодення». Держко також визначив три головні тематичні напрями презентованого видання: «роль і місце християнства у житті українців, аналіз зародків української греко-католицької ідеї та майбутні кроки гуманітарної науки у новітній українській історії».

Нагадаємо, що перша книжка Косіва «Вернімося до джерел» вийшла у світ 1996 року. В ній опубліковано дослідження, доповіді, документи, есеї, роздуми автора, які охоплюють проблеми релігійного життя України переіоду виходу УГКЦ з підпілля, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *