ОСТАННІ НОВИНИ

Михайло Сендак зустрівся з Послом Словенії

|

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак зустрівся сьогодні з Надзвичайним та Повноважним Послом Словенії в Україні Пріможем Шеліго, про це повідомила прес-служба обласної ради.

Основною темою зустрічі було відкриття почесного Консульства Республіки Словенія у Львові.

“Це мій перший візит до Львова в якості Посла. Звичайно, чи ненайбільше мене хвилює перспектива відкриття консульства у Львові. Ми зацікавлені, аби відкриття відбулось найближчим часом, адже Львів – культурна столиця Західної України”, – зазначив під час зустрічі пан Шеліго.
Михайло Сендак пообіцяв докласти максимум зусиль для того, аби вирішити це питання.

Окрім того під час зустрічі посол зазначив, що словенських чиновників цікавить налагодження співпраці в економічній сфері. В планах – проведення спільних бізнес-конференцій та робота щодо залучення словенських інвестицій на Львівщину.

Михайло Сендак підтримав пропозицію словенського посла щодо відкриття відділення словенської мови у Львівському Національному Університеті ім. Івана Франка і пообіцяв особисто зустрітись з ректором Іваном Вакарчуком, аби обговорити це питання.

Наприкінці зустрічі Прімож Шеліго подякував Михайлові Сендакові за зустріч і запросив Голову обласної ради на Дні Словенії, які проходитимуть у Києві в двадцятих числах червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *