ОСТАННІ НОВИНИ

Семінари про постабортний синдром пройдуть в УКУ

|

Два семінари «Розуміння постабортних ран та їх зцілення» проводитиме 13-14 червня в Українському католицькому університеті у Львові Інститут родини і подружнього життя. Семінари пройдуть в межах Проекту Рахиль, який спрямований на духовну та психологічну допомогу жінкам, котрі страждають від постабортного синдрому, про це повідомили в УКУ.

Організатори проекту зазначають, що «рани від втрати дитини через аборт глибокі і приховані. Втрата від аборту може викликати проблеми, що триватимуть ціле життя жінки і вона намагатиметься якось «поладнати» цю втрату: може вдатися до алкоголю чи наркотиків, може потрапляти у важкі депресії, мати ускладнення при наступних вагітностях, або ж намагатися закінчити життя самогубством. Вона може переживати ускладнення в стосунках з чоловіком та дітьми».

Інститут родини і подружнього життя запрошує на семінар всіх, хто вже зіткнувся з подібною проблемою і зараз потребує допомоги, та осіб, котрі готові поділитися власним досвідом праці в цій ділянці: священиків, психологів і всіх тих, хто хоче в майбутньому допомагати жінкам зцілитися від ран аборту.

Семінари проводитимуть засновниця Проекту Рахиль Вікторія Торн та священик Річард Рорер зі США.

Згідно зі статистичними даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні 2001 року зроблено 346 432 аборти, а за неофіційними джерелами — 2 мільйони. У Львівській області за 2000 рік було офіційно зареєстровано 15 486 абортів.

Проект Рахиль діє в багатьох країнах при католицьких благодійних організаціях. Завдяки ньому у США та в інших країнах вже тривалий час діють Центри підтримки жінок, завдання яких – допомогти жінці в складній ситуації, роз’яснити їй проблеми аборту та контрацепції, зберегти здоров’я матері і життя дитині, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *