ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний заповідник створять на Львівщині

|

Роботи зі створення регіонального ландшафтного парку в межах Жовківського та Яворівського районів „Равське Розточчя”, який стане складовою частиною українсько-польського біосферного заповідника на Розточчі, тривають на Львівщині, про це повідомив заступник начальника управління екології та природоохоронних ресурсів Львівської ОДА Стефан Татух.

За його словами, Яворівська районна рада уже прийняла рішення про створення регіонального ландшафтного парку, у Жовкві це рішення планують ухвалити на найближчій сесії районної ради.

Створення Розточанського міжнародного біосферного заповідника заплановане на базі вже існуючих природоохоронних територій України та Польщі. З боку української частини до нього увійдуть Яворівський національний природний парк, природний заповідник „Розточчя” та проектований регіональний ландшафтний парк „Равське Розточчя”.

Проектований міжнародний біосферний заповідник „Розточчя” є одним з головних елементів національної екологічної мережі. Загальна площа української частини „Розточчя” становитиме 27 тисяч 277 гектар.

У перспективі планується створення на Розточчі регіонального парку „Немирівський” у Яворівському районі для забезпечення охоронного статусу Розточчя.

„Програмою формування національної економічної мережі передбачено фінансування з державного бюджету. Починаючи з 2000 року кошти з держбюджету на здійснення цих заходів Львівській області не виділялися. Основною проблемою формування екомережі області є відсутність належного фінансування, зокрема виділення коштів з бюджетів усіх рівнів. З цільового фонду охорони навколишнього природного середовища у 2005 році планується виділення 1128 тисяч гринвень на завершення робіт зі створення заповідника „Равське Розточчя” — розповів Стефан Татух, повідомляє „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *