ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрито виставку Михайла та Ореста Костівих «Скульптура та живопис»

|

Учора у Львівському палаці мистецтв відкрито спільну виставку батька та сина — Михайла (скульптура) та Ореста (живопис) Костівих «Скульптура та живопис». Виставку приурочено до 60-річчя Михайла Костіва, яке він святкуватиме 13 червня.

Відомий український мистецтвознавець Дмитро Горбачов визначив творчий напрям Ореста як ліричного сюрреалізм. Сам митець визначає свій стиль, як символічний фігуративізм. Роботи майстра «Фікція», «Абсурд», «Алегорія» швидше відображають сучасність, аніж внутрішній світ автора.

«Наші з батьком роботи схожі за стилем. Ми працюємо в одній майстерні, але не підглядаємо один в одного, а просто працюємо в одному напрямку. Великий вплив на мою творчість мала поезія Гійома Аполлінера. Тому у моїх роботах присутні містицизм, гіперболізація. Наступні наші виставки ми плануємо провести у Римі та Парижі», – зазначив О.Костів.

Михайло Костів працює у галузі сакрального мистецтва і пластики. Найулюбленіший матеріал майстра – дерево. У творчості Михайло Костів звертається до модернізму початку XX сторіччя, а за стильовими ознаками пластичної мови його можна назвати натхненним послідовником Олександра Архипенка.

М.Костів зазначив, що його син більш щасливий у своїй творчості. «Я жив у час, коли мої задуми не були потрібними, за це навіть можна було потрапити за грати. Мій син вчасно народився і може проявляти себе як хоче», – зазначив художник.

Мистецтвознавець Андрій Дорош наголосив, що роботам Костівих притаманний європейський діапазон, схильність до узагальнення і філософія у творчості.

Довідка:Це 28 виставка (7 персональна) Ореста Костіва та 20 – Михайла Костіва і третя спільна виставка батька та сина. Попередні дві виставки проходили у Києві. Мешкають митці у Калуші. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *