ОСТАННІ НОВИНИ

ТК “Інтермаркет” випустить облігації на 50 млн. гривень

|

У серпні та жовтні цього рокуторгова компанія “Інтермаркет” має намір провести розміщення облігацій серій “В” і “С” по 25 мільйонів гривень кожна. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанія “Оптіма-інвест”, яка є організатором випуску, натомість андеррайтером та платіжним агентом є ВАТ “Укрексімбанк”.

«Ринок диктує необхідність розвитку та охоплення усе нових регіонів, – говорить Роман Шлапак, голова Спостережної ради ТзОВ “ТК «ІНТЕРМАРКЕТ». А емісія корпоративних облігацій – це один з найкращих способів фінансування швидкого і динамічного розвитку. Ми уже у цьому переконалися на прикладі першого облігаційного запозичення, яке дало можливість суттєво збільшити об’єми товарообігу».

За словами Андрія Дрібнюка, директора компанії «Оптіма-Інвест», «Цінні папери ТК «ІНТЕРМАРКЕТ» завжди користуються великим попитом. Тому ми не бачимо проблем з майбутнім розміщенням їх боргових забов’язань. На сьогоднішній день це одна з найдинамічніших компаній рітейл сектору в Україні».

ТзОВ «ТК «ІНТЕРМАРКЕТ» працює на ринку України з 1992 року і є лідером серед торгових підприємств західного регіону. В 2005 році Компанія розпочала будівництво одразу двох мереж (супермаркетів «Арсен» та дисконтних магазинів «Барвінок») у сусідніх областях: Волинській та Івано-Франківській, на черзі – Рівненська, Тернопільська та інші.

Загалом підприємству належить мережа супермаркетів «Арсен», дисконтних магазинів «Барвінок», магазинів самообслуговування «ІНТЕРМАРКЕТ», а також дві гуртівні (cash&carry). На сьогоднішній день ведеться спорудження двох торгових центрів з якірними супермаркетами «Арсен» та трьох дисконтів «Барвінок». Пріоритетним є розширення торгових мереж у найзручніших місцях – густозаселених мікрорайонах. Об’єм товарообігу Компанії у 2004 році склав 428,1 млн. грн., за перший квартал 2005 року – 125,4 млн. грн.

«Оптіма-Інвест» входить у групу компаній «Оптіма», яка об’єднує фінансову компанію «Оптіма-фінанс» та компанію з управління активами (КУА) «Оптіма-Капітал». Групу було створено як універсальну фінансову інституцію (інвестиційний банк) з метою забезпечення клієнтів максимально можливим набором послуг на фінансовому ринку. Минулого року «Оптіма-Інвест» організувала емісію облігацій Торгової Компанії «Інтермаркет». Цінні папери на суму 10 млн. гривень були розміщені менш ніж за два тижні. 23 травня 2005 р. Розпочалося розміщення облігаційного випуску ТзОВ «Укртехнофос» (м. Рівне).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *