ОСТАННІ НОВИНИ

Урочистості з нагоди релігійного свята пройдуть на польсько-українському кордоні

|

Урочистості з нагоди празника Успіння Пресвятої Богородиці у серпні проведуть на польсько-українському кордоні, про це сьогодні під час прес-конференції повідомила один з організаторів акції, голова МГО «Академія української молоді» Олена Яремко.

Урочистості відбуватимуться у селах Стаївка та Корчмин. У програмі заплановано похід урочистої процесії з іконою Корчминської Богородиці, урочисте відкриття кордону, театральне дійство у виконанні молоді, богослужіння біля чудодійного джерела у селі Стаївка, посвячення води, а також мистецька і музична програма, фотовиставка.

Ці транскордонні релігійно-культурні урочистості мають стати ще одним кроком до українсько-польського поєднання у прикордонному регіоні.

Заплановано, протягом 20-30 серпня у Корчмині відбуватимуться міжнародні молодіжні зустрічі «Корчмин – діалог європейських культур», у яких візьме участь молодь з України, Польщі, Словаччини та Молдови.

10-20 вересня МГО «Академія української молоді» проведе молодіжну акцію «Танець – ідея для життя», у межах якої молоді люди з України, Польщі, Чехії та Білорусії вчитимуть танець, який покажуть у будинку дитини у Познані.

Заключним етапом низки літньо-осінніх проектів МГО «Академія української молоді» стане акція «Створення молодіжного союзу». 1-11 жовтня у Львові молодь з України, Швеці, Данії, Польщі, Росії та Білорусії створюватиме уявну країну для молодих людей, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *