ОСТАННІ НОВИНИ

Журналісти «Поступу» вимагають вибачень від Садового

|

Журналісти газети «Поступ», котрі минулого тижня протестували проти нової редакційної політики, вимагають публічних вибачень від власника газети Андрія Садового та дотримання ним чинного законодавства. В іншому разі вони мають намір звертатися до суду. Про це йдеться у заяві медіа-профспілки «Поступу», оприлюдненій Західною інформаційною корпорацією.

Подаємо текст заяви:

«Заява медіа-профспілки газети «Поступ».

Зважаючи на те, що керівництво медіа-холдингу п. Андрія Садового своїми заявами щодо конфлікту в газеті «Поступ» заводить ситуацію у глухий кут, і, розуміючи, що відновлення «статус-кво» неможливе, ми, що нижче підписалися, вимагаємо відшкодування матеріальних і моральних збитків, а саме:

– публічного вибачення від п. Андрія Садового за образу честі, гідності і ділової репутації (нагадаємо, що в коментарі «Львівській газеті» від 02.06.2005 р. Андрій Садовий заявив, що «журналісти «влаштували пиятику в редакції та розтрощили машину»);

– приведення запланованого скорочення штату у відповідність до чинного законодавства;

– виплати заборгованої заробітної платні в повному обсязі, а також компенсації у зв’язку зі скороченням.

У разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право звертатися до суду.

P.S. Оскільки спекуляції навколо ситуації, що склалася в «Поступі» тривають, наголошуємо, що причиною нашого протесту стали різка зміна редакційної політики без попередження редакційного колективу та спроби звільнення частини працівників з порушенням трудового законодавства.

Юлія Божок, Марія Шоломицька, Вікторія Прихід, Ольга Петрів, Валентин Концевич, Юлія Куринкіна, Роман Рак, Всеволод Деревацький, Всеволод Поліщук, Ірина Смертига, Анастасія Канарська, Катерина Зельман, Олена Дуб, Оксана Лабойко, Вікторія Садова».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *