ОСТАННІ НОВИНИ

В Керниці досі ліквідовують надзвичайну ситуацію

|

Протягом учорашнього дня тривали роботи по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла 1 червня в селі Керниця Городоцького району, де склалась ймовірна загроза забруднення пестицидами питної води у 386 господарствах у яких проживають 1 500 осіб. Як повідомляє прес-центр ГУ МНС у Львівській області, було завезено питну та додатково проведено інструктаж серед мешканців села, щодо заборони вживання води.

Львівський обласний державний проектно-технічний центр охорони родючих ґрунтів взяв 8 проб ґрунту в ймовірному місці захоронення пестицидів та з криниць мешканців села додатково взято проби води на вміст шкідливих речовин. Криниці та приміщення, в яких виявлено пестициди, опломбовано. Результати досліджень показали, що перевищено допустиму норму пестицидів у питній воді шести криниць, розвідної мережі школи та водонапірної башти.

Вміст хлорорганічних пестицидів у воді в 2 – 10 разів більший порівняно з нормативами. Обласна СЕС дала вказівку головному державному санітарному лікарю Городоцького району щодо проведення відбору проб води з метою виявлення придатних до використання джерел децентралізованого водопостачання, до проведення лабораторних досліджень задіяні районні СЕС Городоцького, Жовківського, Яворівського районів, міста Львова та обласної СЕС.

На місці події працюють восьмеро осіб та 4 одиниці техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *