ОСТАННІ НОВИНИ

Українські і польські митці боролися за екологію в горілчаному бункері

|

Презентація симпозіуму “Екологія ZOOO” 2005 під назвою „Час збирати каміння у старих бункерах” відбулася сьогодні у Львові. Учасниками цього симпозіуму стали митці з Польщі та України.

Проведена акція стосувалася проблем руйнації історичного середовища міста, вивчення причин та чинників, які призвели до дисбалансу між природою та містом. Саме творіння митця виступило у презентації як віддзеркалення епохи.

У свою чергу презентація відбулася на замковій горі, у старому горілчаному бункері, який польські та українські митці переробили у музей.
За словами начальника управління культури Львівської ОДА Зіновія Мазурика, простір, який трансформується в бункері за допомогою різних мистецьких засобів створює незабутні відчуття. „Ми намагаємося розрізнити де є обман, а де є реальні відчуття простору,” – сказав він.

Директор мистецького центру Львова „Дзига” Маркіян Іващишин зазначив, що наразі існує проблема щодо водяних стоків, які надходять з Високого Замку і утворюють велику сирість. За його словами львів’яни матимуть змогу прийти і відновити бункер.

Симпозіум проводитиметься з 28 травня по 5 червня на організаційній та технічній базі Мистецького центру „Дзига”. У результаті симпозіуму планується мультимедійної енциклопедії на CD та супроводжуючого каталогу, повідомляє “Прес-тайм”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *