ОСТАННІ НОВИНИ

Роботу суддів обговорювала комісія облради

|

Комісія Львівської обласної ради з депутатської етики, регламенту, законності та військових проблем під час учорашнього засідання розглянула питання про роботу судової гілки влади на Львівщині. Як повідомиляє прес-служба облради, у підсумку дискусій депутати зажадали побачити кращу і справедливу роботу суддів.

До комісії надійшла заява органів судочинства Львівської області, в якій сказано, що “тривалий час не припиняється свідома дискредитація судочинства області з використанням ЗМІ. Правове невігластво міського голови Львова чітко проглядається в його твердженні, ніби суди “породжують і стимулюють беззаконня” – наголошено там. “Тому ми звернулись до прокурора області дати правову оцінку таким заявам,” – повідомив під час зустрічі радник голови Апеляційного суду області Леонід Ізосімов.

Депутат Михайло Дзюдзь заявив, що сьогодні існує багато претензій до судів від правоохоронних структур і готується низка запитів щодо прийнятих ними рішень. Особливо трагічна ситуація із викраденнями авто, коли суд виправдовував очевидних злочинців. Також депутати цікавились питанням усунення судді Сихівського районного суду Лєсного, який ще досі залишається на посаді. За словами Л.Ізосімова, “Вища Рада юстиції відхилила рішення Апеляційного суду про усунення його з посади, тому він залишився”.

У підсумку дискусії депутати зажадали побачити кращу і справедливу роботу судів. Також було прийнято рішення ініціювати зміни до законодавства України щодо надання Апеляційному суду області функцій перегляду рішень в порядку нагляду, що дало б можливість об’єктивно та неупереджено вирішувати справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *