ОСТАННІ НОВИНИ

Вчені засудили будівництво Високого замку

|

“Монументом самодурства” назвали заплановане будівництво замку у Львові учасники сьогоднішньої прес-конференції, присвяченій розбудові Високого замку. Туристів ця будова не зацікавить, бо це буде лише макет неіснуючого замку, заявив голова українського товариства охорони пам’яток історії та архітектури академік Ярослав Ісаєвич.

За словами голови фонду збереження історико-архітектурної спадщини Андрія Салюка, заплановане будівництво Високого замку порушує як мінімум три аспекти. По-перше, споруда не матиме жодного відношення до княжого замку, оскільки історикам-археологам не відомо, яким він був раніше, по-друге, порушуються міжнародні правові норми, оскільки в хартії ЮНЕСКО заборонена відбудова споруд, які не можна точно відтворити і по-третє, міська влада Львова не спитала у громади, чи потрібний їй цей замок, а чи витратити кошти на нагальніші потреби міста.

Засудили учасники прес-конференції і те, що міська влада, аргументуючи свою позицію щодо побудови замку, спекулює на прикладах, адже ситуація у Львові кардинально відрізняється від київської і варшавської, де були відтворені точні макети зруйнованих пам’яток.

Крім цього, за словами Андрія Салюка, управління ЛОДА також проти такого замку і вважаютть його недоцільним, неможливим і забороненим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *