ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Національного музею у Львові погрожують розпочати голодування

|

Сьогодні працівники Національного музею у Львові, що на простекті Свободи, провели під стінами свого музею черговий пікет. Цього разу невдоволення наукового складу музею спричинила недавня перевірка фондів рукописів та стародруків.

Як повідомила завідувач фонду рукописів та стародруків Неоніла Вергун, під час звірки наявності фондів не можуть відшукати чотирьох рукописів і директор музею Тетяна Лупій звинувачує у цьому саме п. Вергун, її навіть допитували працівники ВБЕЗ УМВС.

Неоніла Вергун повідомила журналістів, що минулого року у її архіві, який знаходиться на вулиці Драгоманова, 42 кілька разів капітально заливало фонди і доводилося їх постійно висушувати. Вона також зазначила, що тоді при звірці наявних фондів було навіть складено акт про те, що не вдається знайти чотири стародруки і вона сама його підписала. Тепер, при звірці знову не можуть знайти цих стародруків і директорка музею привела працівників відділу по боротьбі з економічною діяльністю УМВСУ та працівників СБУ, які допитували завідувачку, за її словами, як злочинця. „Я 37 років займаюся збереженням фонду і якщо справді щось пропало, то я перша повідомлю про це правоохоронців” – наголосила Н. Вергун.

Працівники музею звинувачують директора Т. Лупій у тому, що вона некомпетентна і нераціонально використовує кошти. Деякі пікетники також наголошували на тому, що після того, як науковий склад виголосив директорці недовіру та почав пікетувати деяким з них зменшили преміальні або зарплати. „Маємо помсту директора, яка хоче забрати тих, хто їй заважає працювати. Йде відверте переслідування окремих людей” – наголошували в один голос кілька пікетників.


Водночас вони повідомили, що з Міністерства культури немає жодної відповіді на їхні протести та листи, якиїх працівники музею написали близько двадцяти. У них склалося враження, що ці листи навіть не доходять до міністерства.

Якщо найближчим часом не буде жодної реакції на заяви працівників Національного музею у Львові і ситуацію не буде врегульовано, Н. Вергун не виключає, що вони оголосять про голодування на знак протесту проти директора, її вчинків чи бездіяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *