ОСТАННІ НОВИНИ

Випускні іспити у бориславських школах під загрозою зриву

|

Випускні іспити у бориславських школах можуть не відбутися: вчителям два місяці не виплачують зарплату. Із середи минулого тижня у школах міста не проводилися уроки – повідомив вчитель Бориславської школи №1 Сергій Смоляк.

Щоб не зривати «останній дзвінок», частину боргу вчителями повернули.

За словами С.Смоляка, освітяни міста вважають, що винна у цьому міська влада та її неадекватне ставлення до освіти у Бориславі. Під час зустрічей з вчителями представники міської влади не змогли дати обґрунтовану відповідь щодо причин невиплати зарплати та термінів погашення заборгованості.

Міський голова Борислава Микола Тустанівський під час однієї з таких зустрічей з педагогами на початку травня заявив, «що йому заважають виплатити зарплату темні сили».

Учора, 1 червня, освітяни міста попередили міську владу, що якщо не буде погашено заборгованість, вони не гарантують проведення у п’ятницю випускних іспитів.

На початку квітня цього року у Бориславі було створено страйковий комітет освітян, куди ввійшли представники від кожного освітнього колективу міста. Окрім того, у Бориславській СШ №4 створено власний страйковий комітет.

Міська влада заявляє, що причиною складної ситуації є значне недофінансування освітньої сфери міста. Вихід з кризи вона вбачає у можливому закритті дитячих садків у місті, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *