ОСТАННІ НОВИНИ

Діти з неповних сімей хворіють найчастіше

|

Третина дітей, які потрапляють до Міської дитячої кілінічної лікарні, є з неповних сімей. На думку головного лікаря дитячої лікарні, голови депутатської комісії з охорони здоров’я і соціального захисту у міській раді Дмитра Квіта, найчастіше в цьому випадку спрацьовує психологічний фактор.

Д.Квіт розповів, що до лікарні дуже часто потрапляють діти, яких жорстоко побили батьки. „Щокварталу за цими фактами порушують 3-4 кримінальні справи”, – наголосив він. Для таких батьків пан Квіт уже давно визначив діагноз – жорстоке поводження з дитиною.

Окрім цього, до лікарні періодично у стані алкогольного чи токсичного сп’яніння потрапляють діти, які не мають певного місця проживання. Тому, на переконання медиків, проблема охорони здоров’я і реабіліатції хворих дітей має стати ще й соціальною. Адже дуже часто батьки просто не в змозі матеріально забезпечити дитині нормального життя.

Саме тому при міській дитячій клінічній лікарні діє центр статевого виховання, перша в Україні школа для батьків та родичів дітей, які хворі на бронхіальну астму, а також кабінет нейросенсорної інтеграції, де за допомогою сухого басейну та м’ячів дітлахам покращують вестибулярний апарат. У Львові також функціонують центр „Погляд у майбутнє” ( де з дітьми працює психолог, гінеколог, дерматолог та соціальний працівник), центр психологічної реабілітаці та сексологічний центр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *