ОСТАННІ НОВИНИ

До купального сезону готові 10 водних об’єктів

|

Із 24 закладів водного відпочинку до купального сезону готові лише 10, один перебуває в стадії підготовки, а решта – не готові, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛОДА Олексій Титаренко.

За словами О.Титаренка відповідна комісія з представників різних відомств, перевірила готовність цих об’єктів і винесла свій вердикт. Найбільш поширені недоліки серед не готових об’єктів – це відсутність паспортів пляжів, відсутність планів ліквідації надзвичайних ситуацій, відсутність підготовлених матросів, дозволів СЕС та інших технічних вимог.

З іншого боку, керівник обласної рятувально-водолазної станції Роман Фіца каже, що найбільше людей топиться на так званих диких пляжах, де немає жодних умов для безпечного відпочинку. Загалом водних об’єктів налічується близько двох тисяч.

Представники рятувальних служб через ЗМІ звертаються до усіх потенційних відпочивальників і особливо, батьків звертати пильну увагу на безпеку під час відпочинку, поблизу води. Роман Фіца зазнаичв, що купання несумісне із вживанням алкоголю, а крім того не можна йти у воду розпашілими на сонці – різка зміна температури може призвести до корчів. Крім того, купатися треба тільки у знайомих і пристосованих до цього місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *