ОСТАННІ НОВИНИ

У Сокальському районі відкриють три прикордонні переходи

|

На території Сокальського району планується відкрити три прикордонні переходи: Долгобичів–Угринів; Стара Деніска–Угнів та Белз–Будинін.

Міський голова Белза Іван Калиш заявив що ситуація з ймовірним відкриттям переходів є складною: „Зараз розглядається питання про відкриття переходу з м. Белз, польська сторона вже подала протоколи на розгляд, а у нас все складніше – відкладають в довгий ящик, тільки розглядають концепції”. Натомість укладено протоколи з двох сторін щодо переходу Долгобичів–Угринів, вони подані на розгляд в міністерства закордонних справ Польщі та України.

Минулого року ці пропозиції подавались на розгляд у міністерство закордонних справ та у міністерство транспорту України, однак останнє не підтримало їх.

„Зараз зроблено другу спробу, і ця справа висить у повітрі” – заявив начальник ЦГЗ Львівської митниці Еміль Кімакович. Він розповів що питання про відкриття іншого переходу Угнів – Старий Деніска тільки набуває рис розвитку.

Згідно рекомендацій Ради Європи відстань між прикордонними переходами не повинна перевищувати 25 кілометрів. Зараз на території Сокальського району немає жодного переходу, повідомляє „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *