ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник не вірить, що парламент надасть воякам УПА статус воюючої сторони

|

Урочиста зустріч голови Львівської ОДА Петра Олійника з ветеранами УПА з нагоди Дня героїв відбулась сьогодні у Центрі реабілітації ветеранів УПА «Говерла» у Моршині. В урочистостях взяли участь начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Ігор Герич та міський голова Моршина Віктор Безруков.

Петро Олійник висловив вдячність воякам за їхній вклад у здобуття незалежності України: «Унікальність армії УПА в тому, що вона єдина армія у світі, яка воювала, не маючи своєї держави».

П.Олійник пообіцяв зробити все, що від нього залежить, аби вояки УПА були офіційно визнані воюючою стороною у Другій світовій війні: «Не буде до кінця добре в цій державі, допоки не будуть визнані всі герої, які воювали за Українську державу, боролися проти фашизму та комунізму за свою Україну».

У той же час Олійник зазначив, що до ВРУ подаються безліч законопроектів щодо визнання УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, серед них і його власний, і відомий проект НРУ. Але губернатор переконаний, що до парламентських виборів 2006 року не вдасться проголосувати за жоден з них. «Я хочу помилятися, але наразі на цій темі лише паразитують деякі народні обранці, задурюють «совєтською» пропагандою південні та східні регіони України. А за нового складу ВРУ – це цілком реальна річ».

Наприкінці заходу П.Олійник вручив ветеранам святкові подарунки, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *