ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові святкували День героїв

|

Учора Львів святкував День героїв – свято ветеранів національно-визвольних змагань. Комбатанти та представники влади і гормади покладали квіти до пам`ятників Євгенові Коновальцю та Романові Шухевичу, а також до могил січових стрільців. Крім того, ветерани ОУН-УПА пройшли традиційним маршем від Привокзальної площі до пам`ятника Шевченкові.

Заключним акордом святкувань став мітинг під монументом Шевченкові, на який зібралося понад дві тисячі осіб. Щоправда, перших осіб міста та області там небуло за винятком голови Обласнї ради Михайла Сендака. Натомість народний депутат України Олег Тягнибок заявив, що таке свято слід переносити на всеукраїнський рівень, аби вся Україна знала правду про тисячі борців за волю Україну і адекватно оцінювала їх внесок у створення незалежної української держави.

Водночас О.Тягнибок зазначив, що на осінь цього року він планує організувати парламентські слухання з приводу визнання ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні. На думку народного депутата, поточна каденція Верховної Ради, попри усі зміни у суспільстві, неспроможна проголосувати за таке визнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *