ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулась нарада проректорів та секретарів приймальних комісій внз Західного регіону

|

Нарада проректорів з навчальної роботи та секретарів приймальних комісій вищих навчальних закладів західного регіону України відбулася сьогодні у Львівському національному університеті імені Івана Франка, в якій взяло участь близько 250 керівників внз, які відповідають за проведення вступних іспитів, повідомила керівник ЦГЗ ЛНУ імені Івана Франка Леся Бартиш.

Під час наради було обговорено питання про умови вступу до вищих навчальних закладів. Директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти України Ярослав Болюбаш, який брав участь у нараді, під час свого виступу наголосив на тому, що навчальні заклади повинні дотримуватись ліцензійних рамок та повністю виконувати державне замовлення на прийом студентів на безкоштовне навчання. Зокрема було відзначено, що деякі вищі навчальні заклади не дотримуються цієї умови і таким чином збільшують кількість студентів, які навчаються на платній основі. Це є кримінальним порушенням, зазначила Леся Бартиш, однак серед вищих навчальних закладів Львівщини таких випадків не зафіксовано.

Також на нараді було обговорено проблему оптимізації мережі навчальних закладів, зокрема йдеться про те, що частина невеликих навчальних закладів буде змушена приєднатись до великих. Леся Бартиш зазначила, що передусім йдеться про технікуми, які отримали перший-другий рівень акредитації у вищій школі. Водночас оплата праці їх викладачів залишилась на рівні середньої школи, повідомляє „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *